HomeArhitekts Meinhards fon Gerkāns apbalvots par mūža ieguldījumu pilsētplānošanā
 
Arhitekts Meinhards fon Gerkāns apbalvots par mūža ieguldījumu pilsētplānošanā
07.01.2014

GMP biroja dibinātājs arhitekts Meinhards fon Gerkāns, kurš 3.janvārī nosvinēja 79 gadu jubileju, nesen saņēmis balvu par mūža ieguldījumu no globālās organizācijas Pilsētas zemju institūta (ULI- Urban Land Intstitute). Šis apbalvojums kopš 2005. gada godina personības publiskajā un privātajā sektorā, kas ar savu līderību, iniciatīvu un inovācijām ir pozitīvi un būtiski ietekmējuši pilsētvides attīstību un nekustamā īpašuma nozari.  ­

Meinhards fon Gerkāns vēl joprojām aktīvi piedalās sava arhitektu biroja gmp darbībā. Intervijā ArchDaily Gerkāns stāsta par biroja attīstību un iespaidīgo mērogu mūsdienās ar 11 birojiem Vācijā, Krievijā, Brazīlijā, Katarā, Ķīnā un Vjetnamā.

Pie šī brīža lielākajiem gmp biroja projektiem var minēt jauno starptautisko lidostu Berlīnē, Frankfurtes lidostas jaunos terminālus, nesen pabeigto Ķīnas Nacionālo muzeju (lielākais pasaulē), Lingang jauno pilsētu, 3 futbola stadionus gaidāmajam pasaules kausam Brazīlijā u.c.

Jāatzīmē, ka arhitekts ļoti augstu novērtēja Vincents arhitektu biroja pagājušā gada nogalē izdotās grāmatas: Meinhards fon Gerkāns Latvijā un Villa Guna un personīgi to eksemplārus ir nodevis arī Vācijas Na­cionālās bibliotēkas īpašumā. Turpinās arī Vincents un Gerkāna sadarbība pie jauniem projektiem.