HomeMeinharda fon Gerkāna vizīte Vincents arhitektu birojā 2014.gada 25.un 26.februārī
 
Meinharda fon Gerkāna vizīte Vincents arhitektu birojā 2014.gada 25.un 26.februārī
27.02.2014

Pēdējos 45 gados arhitekts Meinhards fon Gerkāns un partneri ar vairāk kā 500 kompānijas arhitektiem 12 birojos ir realizējuši pāri par 350 celtnēm visā pasaulē. Viņi arī demonstrējuši pilsētplānošanas vīzijas Štutgartei, Hamburgai, Bukarestei, kā arī izstrādājuši plānu Lingangas jaunajai pilsētai Ķīnā 800 000 iedzīvotājiem, kura daļēji jau uzbūvēta. Ārpus Vācijas GMP biroja projekti tiek īstenoti Ķīnā, Indijā, Vjetnamā, Brazīlijā, Lībijā, Itālijā, Rumānijā, Polijā, Ukrainā, Latvijā un daudzās citās valstīs.

Ceļojot starp savas kompānijas birojiem 7 pasaules valstīs, arī Latvijā Gerkāns turpina darbu pie projektiem sadarbībā ar Vincents arhitektiem. Gerkāns atzinīgi novērtēja ārkārtīgi lielo Vincents arhitektu projektēšanas potenciālu un izstrādes stadijā esošos projektus.

Latvijā dzimušais pasaulslavenais arhitekts savā vizītē bija līdz aicinājis pazīstamo arhitektūras kritiķi un publicistu Jürgen Tietz, kurš šobrīd raksta Gerkāna autobiogrāfiju un ir arī sarakstījis 20.gadsimta modernās arhitektūras vēstures grāmatu. Meinhards fon Gerkāns kopā ar Vincents arhitektiem apmeklēja 20 sadarbības gados realizētos objektus Jūrmalā un Rīgā, kā arī iepazīstināja autobiogrāfu ar saviem ilggadīgajiem draugiem un sadarbības partneriem Leonu Jakrinu un Gunu Eglīti. Arhitekts ielūdza uz viņa dibinātā biroja „gmp” piecdesmit gadu svinībām nākamgad Hamburgā, kā arī uz savu astoņdesmito jubileju.

Kā katrā Meinharda fon Gerkāna vizītē, svarīgas lietas tiek apspriestas, arī baudot Mārtiņa Rītiņa izcilo virtuvi restorānā Vincents- pie galda vienmēr raisās jaunas idejas nākotnei un pilnveidojas iespaidi.