HomeMeinhards fon Gerkāns Frankfurtes grāmatu mesē prezentē savu autobiogrāfiju
 
Meinhards fon Gerkāns Frankfurtes grāmatu mesē prezentē savu autobiogrāfiju
14.10.2015

Arhitekts Meihards fon Gerkāns kopā ar "gmp" biroja komunikācijas vadītāju Mikaelu Kūnu šobrīd notiekošajā Frankfurtes grāmatu izstādē prezentējis savu jaunāko autobiogrāfisko izdevumu 2 gramātās- Meinharda fon Gerkāna 50 darba gadi viņa projektos un slavenā arhitekta autobiogrāfija /Meinhard von Gerkan. Vielfalt in der Einheit / Biografie in Bauten 1965-2015/.

Frankfurtes mese (Frankfurter Buchmesse) ir viens no vislielākajiem pasākumiem grāmatu pasaulē un šogad atvērts apmeklētājiem no 13.-18.oktobrim. 

Meinharda fon Gerkāna autobiogrāfiskās grāmatas izdevniecība JOVIS laidusi klajā zīmīgā gadā - kad Gerkāna dibinātais birojs gmp atzīmē 50. jubileju un pats arhitekts - savu astoņdesmito dzimšanas dienu.

Grāmatas autors, arhitektūras publicists Jürgen Tietz ciešā sadarbībā ar pašu Gerkānu grāmatas 2 sējumos atspoguļo arhitekta iespaidīgo darbu spektru, balstoties uz Gerkāna atmiņām par dzīves ceļā satiktajiem cilvēkiem un apmeklētajām vietām. Biogrāfijas lappusēs vesela nodaļa ir veltīta arī Gerkāna darbībai Latvijā un viņa projektu izlasē ir iekļauti arī visi Rīgā un Jūrmalā sadarbībā ar Vincentu tapušie objekti.