HomePiekrastes ainavas iedvesmota villa Kāpu ielā, Jūrmalā
 
Piekrastes ainavas iedvesmota villa Kāpu ielā, Jūrmalā
09.09.2013

Vincents ir pabeiguši projektēšanu un uzsākuši būvniecības darbus plašas villas un pieguļošās teritorijas iekārtošanai Jūrmalā Kāpu ielā.

Ēkas tēls veidots, lai akcentētu jūras tuvumu un veidotu saikni starp iekštelpu un ārtelpu, kā arī “atvērtu“ dzīvojamās un atpūtas zonas pret iekšpagalmu un kāpām. Dienvidu pusē gar Kāpu ielu tiek saglabāta vēsturiskā ēkas fasāde, respektējot klasiskās vērtības, kuras ietver mūsdienīgs un reprezentatīvs dārza risinājums- cirptais dzīvžogs izceļ terasveida dārzu un “ierāmē“ dažādu toņu un šķirņu ziedu laukumus, kas īpaši labi redzami no ēkas otrā un trešā stāva, veidojot tādu kā dārza audeklu.

Jūras pusē ēkas un dārza risinājums izceļ jau esošās vietas vērtības (horizontālie un vertikālie ritmi dabā- horizonts, jūra, priedes, kāpas), tāpēc arhitektūrā dominē moderns fasādes risinājums, stikls un caurspīdīgums, taču mājīgs un silts interjers. Dārzs šeit veido mežonīgākus, dabiskākus laukumus, kas akcentē skatu uz jūru. Mūsdienīgs un interesants akcents dārzā ir telpiski zāles apjomi, kas piešķir dārzam dinamiku un sasaucas ar tuvumā esošajām kāpām.

Piekrastes ainavas iedvesmots interjers

Apkārtējās dabas atspoguļojums svaigā, mūsdienīgā un relaksējošā dizainā. Akmens un koks sasaucas ar ainavu, tās krāsām un tekstūrām, veidojot nemanāmu robežu starp iekštelpu un ārtelpu.

Baseins un sauna - mūsdienīgs dizains, kas atvērts un stiklots pret iekšpagalmu, un dod iespēju baudīt skatu uz jūru gan no saunas, gan peldoties. Pateicoties stiklojumam, baseins redzams arī no dzīvojamās istabas, padarot ūdeni un kamīnus par mājas un dzīvojamās telpas centrālajiem elementiem.