HomeUnikāla Meinharda fon Gerkāna darbu izstāde Rīgas Sv.Pētera baznīcā
 
Unikāla Meinharda fon Gerkāna darbu izstāde Rīgas Sv.Pētera baznīcā
28.11.2015

Domu līnijas
Meinhards fon Gerkāns - 50 arhitektūras gadi skicēs un zīmējumos.

Latvijā dzimušais baltvācu izcelsmes arhitekts profesors Meinhards fon Gerkāns ir vienīgais no mūsdienu pasaules vadošajiem arhitektiem, kura projekti ir realizēti Latvijā. Šī gada sākumā viņam apritēja 80 gadu un jau gandrīz 20 gadu viņš ar savu radošo darbu ir atgriezies Latvijā, lai realizētu vairākus spilgtus un pamanāmus projektus – biroju ēku „Citadele”, dzīvokļu ēku „Carlo” Zaubes ielā, apartamentu ēku „Skaistie skati”, „Villu Gunu”, u.c., kas guvuši plašu starptautisku atzinību. Meinhards fon Gerkāns piedalījies un arī organizējis nozīmīgus, ar kultūru un arhitektūru saistītus notikumus Latvijā, organizējis izstādes un studentu plenērus, lasījis lekcijas, kā arī uzstājies semināros par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu un attīstību.

Savā 50 gadu ilgajā profesionālajā karjerā Meinhards fon Gerkāns un viņa birojs „gmp” ir realizējuši vairāk kā 370 celtņu visā pasaulē un ieguvuši vairāk kā 320 uzvaru arhitektūras konkursos. Gerkāns projektējis lidostas, dzelzceļa stacijas, stadionus, muzejus, koncertzāles, pat veselas pilsētas Vācijā, Ķīnā, Brazīlijā, Dienvidāfrikā un daudzās citās valstīs.

Līdz pat šai dienai Meinhards fon Gerkāns savu slaveno projektu skices zīmē ar roku. Par godu arhitektu biroja „gmp “ 50. gadadienai un Gerkāna 80. dzimšanas dienai organizētās izstādes apmeklētāji var ielūkoties arhitekta arhīvos caur izvēlētu projektu prizmu, atklājot projektu dizaina tapšanas gaitu.

Izstādi organizē „gmp- Achitekten Gerkan, Marg und Partner”, sadarbībā ar arhitektu biroju Vincents un tā būs apskatāma līdz 2016.gada 31.janvārim.

Publicista Gerda Kēlera izstādes anonss>> 

Angliski>>