HomeUzvara prestižā konkursā par labāko risinājumu biroju ēkai ar restorānu Vecrīgā, Līvu laukumā
 
Uzvara prestižā konkursā par labāko risinājumu biroju ēkai ar restorānu Vecrīgā, Līvu laukumā
09.02.2015

Vincents Arhitekti iesākuši jauno gadu ar uzvaru prestižā arhitektūras ideju konkursā biroju ēkas un kafejnīca jaunbūvei Zirgu ielā 14. Šī ēka atradīsies pašā Vecrīgas sirdī - Līvu laukumā, kas ir pilsētbūvnieciski ļoti sarežģīta vieta. Konkursa žūrija atzīmēja, ka Vincents Arhitektu priekšlikums ar fasādes ģeometrisko ritmu lieliski iekļaujas Vecrīgas vidē un tam ir labākais arhitektoniskais risinājums.

Biroja ēkas jaunbūve ar kafejnīcas paviljonu paredzēta Līvu laukumā, kas ietilpst- Rīgas vēsturiskā centra teritorijā. Projekts ir mūsdienīgs dialogs ar Vecrīgas dažādo pilsētvidi, kas pilnībā respektē apbūves vēsturisko identitāti.

Biroju ēkas apjomam paredzēti pieci stāvi, no kuriem divi mansardā, bet kafejnīcas paviljona piebūvei – viens stāvs ar ekspluatējamu jumtu. Pirmā stāva līmenī abos apjomos paredzēts restorāns, augstākos stāvos - biroju telpas.

Jaunās biroju ēkas priekšlikums respektē bijušās, vēsturiskās Ķēniņu ielas ēkas telpiskās aprises, siluetu, dzegas un kores augstumu. Vienlaikus, ēka atbilst arī mūsdienās esošajai pilsētbūvnieciskajai situācijai, kurā tā ir Līvu laukuma frontes daļa, rezultātā veidojot perimetrālai apbūvei raksturīgu un loģisku noslēgumu kvartālam starp Zirgu un Ķēniņu ielu.

Plānojuma pamatā ir racionāla konstruktīvā shēma, kas ļauj ēkas iekštelpu plānojumu elastīgi piemērot dažādiem izmantošanas un nākotnes attīstības scenārijiem.

Fasāžu kompozīcijas pamatā ir stingri ritmiskā plānojuma reprezentācija un dialogs ar apkārtējās apbūves raksturu – vēsturisko apbūves mērogu un tradicionālajiem materiāliem. Dialogs risināts neofunkcionālisma formās, dominējot izsmalcinātai vienkāršībai, dabisku toņu atturībai un augstai arhitektonisko detaļu kultūrai.