HomeVienmēr ir prieks atgriezties mājās
 
Vienmēr ir prieks atgriezties mājās
06.03.2020

Ir izdota vācu arhitektūras vēsturnieka, kritiķa un žurnālista Gerta Kēlera (Gert Kähler) grāmata Ich freue mich immer, nach Hause zu kommen, kurā ir apkopotas arhitektūras biroja Architekten von Gerkan, Marg und Partner (gmp) 24 ievērojamākās privātmājas, tajā skaitā arī Vincents Arhitektūra un gmp sadarbības projekti – Villa Guna un Rezidences komplekss (Rezidence, tenisa halle un privātais SPA).

Privātmājas projektēšana ir īpašs izaicinājums katram arhitektam – spēja nolasīt cilvēku paradumus un izprast viņu ikdienas ritmu, lai jaunie celtnes iemītnieki šo vietu ne tikai spētu nosaukt par mājam, bet būtu tur arī laimīgi. Individuāla pieeja un sociālās uzvedības tulkošana – jautājumi, uz kuriem ir jāatbild arhitektam, veidojot dizainu privātmājai. Grāmatā būs lasāmas intervijas ar villu īpašniekiem, atbildot uz tik privātiem jautājumiem – kā tas viss sākās, kā veidojās dialogs ar arhitektiem un kā tiek vērtēts rezultāts.

Gerts Kēlers līdz šim ir izdevis vairākas publikācijas par tēmām, kas skar pilsētvidi un 20. un 21. gadsimta arhitektūru. Jau vairāk kā 30 gadus G. Kēlers darbojas Hamburgā (Vācija), iesaistoties arī pilsētas attīstības veicināšanā.