HomeVincents Arhitekti atkal atzīti par labākajiem arhitektūras projektu konkursā
 
Vincents Arhitekti atkal atzīti par labākajiem arhitektūras projektu konkursā
03.09.2014

Vincents Arhitektu piedāvātais koncepts atzīts par labāko atklātā arhitektūras projektu ideju konkursā „Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Rīgā, Miera ielā 31”.
Desmit dalībnieku konkurencē žūrija īpaši atzīmēja Vincents Arhitektu veikumu par tā „skaidro, strukturālo pieeju fasāžu kārtojumā un plānojuma struktūrā”.
Vincents Arhitektu projekts „Miera ielas Pērle” atspoguļo 21. gadsimta arhitektūras pamatprincipus un Miera ielas kvartāla radošo identitāti.

Projekta galvenie principi.
Vienkāršība. Arhitektoniskā risinājuma pamatā ir eleganta vienkāršība un uzbūves skaidrība.
Strukturālā kārtība. Projekta strukturālās kārtības pamatā ir ēkas funkcionalitāte un estētiskās kvalitātes. Jaunās ēkas būvapjomu organizē ģeometrisks tīkls 4,2 X 4,2 m, kas ļauj maksimāli racionāli izmantot esošo zemes gabalu, īstenojot pasūtītāja noteikto programmu.
Daudzpusība un vienotība. Ēkas fasādēm un plānojumam piemīt ģeometriska vienotība, kas ir rezultāts dialogam ar esošo vietas kontekstu un identitāti. Daudzpusību veido tādi dažādi funkcionālie un dekoratīvie elementi kā erkeri, balkoni, terases, lamellas un logu dalījums.
Individualitāte. Miera ielas Pērles projekts turpina ielas apbūvei piemītošo raksturu, kas izpaužas 30.to gadu funkcionālisma stila apbūves regularitātē un racionalitātē. Vienlaikus projekta estētiskais risinājums, fasādes dekoratīvie elementi, izmantotie apdares materiāli un plānojums respektē jauno kvartāla radošā identitāti.

Projekta arhitekts: Ojārs Šablovskis, 

Projekta grupa: Jurģis Vizulis, Ingrīda Dreimane, Jūlija Kononova, Laura Meija