HomeVincents arhitekti uzvarējuši starptautiskā projektu konkursā
 
Vincents arhitekti uzvarējuši starptautiskā projektu konkursā
04.11.2013

Ar Vincents arhitektu uzvaru pagājušajā nedēļā noslēdzies Latvijas Arhitektu savienības organizētais starptautiskais konkurss par labāko koncepciju un arhitektonisko risinājumu lielveikalam SKY Baltijā un Krievijā. Konkursā startēja ļoti liels skaits darbu (izskatīšanai kvalificējās 27 pieteikumi) kopskaitā no 12 valstīm – Baltijas valstīm, Skandināvijas, Krievijas, Itālijas, Portugāles, u.c.

Starptautiskā žūrija atzīmēja, ka Vincents skiču projekta piedāvājums citu starpā izcēlies ar skaidru, pārdomātu un racionālu konceptu, kas viegli transformējams un piemērojams būvēšanai citos apbūves gabalos. 

Vincents skiču projektā ēkas arhitektūra veidota uzsverot projekta funkcionalitāti un praktiskumu apvienojumā ar laikmetam atbilstošu kvalitāti un estētiku. Gan konstruktīvā risinājuma, gan arhitektoniskā tēla pamatā ir ritmiskums un regularitāte, kas izpaužas 8x8m solī, veidojot ērtu plānojamu un viegli uztveramu iekštelpu. Šis risinājums atpoguļojas fasādē, kur lielā fasādes plakne tiek sadalīta attiecīgajā solī, padarot to izteiksmīgāku, kā arī radot iespēju šeit izvietot veikala koncepcijai atbilstošus plakātus, kas prezentē veikalā piedāvāto daudzveidību- kulināriju, degustācijas, delikateses u.c.

Kopējā būvapjomā dominē metāla apdare, bet reprezentatīvā fasādes daļa, kas vērsta pret automaģistrāli ir risināta kā viegla un caurspīdīga stikla fasāde. Ēkas ieejas fasāde veidota kontrastā pārējam taisnstūra apjomam kā pusloks, kas vērsts pret automaģistrāli, lai atraktīvi piesaistītu apmeklētāju uzmanību. Vertikālās fasādes lamellas piešķir tai grafisku dalījumu un dinamiku, radot izsma­lcinātu koptēlu. ­

Arhitekti: Jurģis Vizulis un Ojārs Šablovskis.

Projekta grupa: Agnese Skrole, Inita Ruka, Laura Meija, Krišs Zilgalvis, Ingrīda Dreimane.