HomeVincents Arhitektu projekts Zirgu salas parkam Liepājā ieguvis žūrijas specbalvu konkursā Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2015
 
Vincents Arhitektu projekts Zirgu salas parkam Liepājā ieguvis žūrijas specbalvu konkursā Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2015
29.09.2015

24.septembrī svinīgā ceremonijā Bauskas pilī tika pasniegtas balvas labākajiem projektiem un ēkām konkursā «Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2015». Konkursa nominācijā «Ilgtspējīgākais projekts Latvijā 2015” ar īpašu žūrijas specbalvu tika atzīmēts Vincents Arhitektu projekts „Brīvdabas sporta un atpūtas centrs Zirgu salā Liepājā”. Balvu pasniedza Vides Aizsardzības un Reģionālās attīstības Ministrijas Telpiskās plānošanas departamenta vadītāja Ilze Aigare. Īpaši tika uzteiks šī projekta racionālais plānojums.

Latvija pagaidām ir vienīgā starp Baltijas valstīm, kur jau trešo gadu pēc kārtas tiek organizēts konkurss «Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2015», kura mērķis ir meklēt un atrast patiešām labus projektus, kuru vērtība izpaužas ekonomiskos ekspluatācijas izdevumos, pietiekamā gaisa apmaiņas daudzumā un draudzīgumā videi un cilvēkam, ko nosaka labu materiālu izmantojums.

Kā jau iepriekš ziņots, Vincents Arhitektu komanda šī gada sākumā izcīnīja uzvaru atklātā metu konkursā 7 projektu konkurencē, ko izsludināja Liepājas dome, lai izveidotu brīvdabas sporta un aktīvās atpūtas centru Liepājas ezera Zirgu salā.

Konkursa žūrija atzīmēja, ka: „Autori salu projektējuši tā, lai katrs tajā varētu atrast sev piemērotāko atpūtas veidu un vietu – klusāku mierīgāku, vai gluži pretēji – aktīvu.” Pamatojot Vincents Arhitektūra piedāvātā meta priekšrocības, žūrijas lēmumā tika minēts sekojošais: „Ļoti pārdomāts teritorijas funkcionālais zonējums un objektu (aktivitāšu) integrācija konkrētajā dabas vidē. Saglabāts salas īpatnējais vides raksturs un piedāvātie risinājumi ir saudzīgi izvērtēti, ņemot vērā, ka teritorija ir īpaši aizsargājamā Natura 2000 dabas teritorija, kā arī risinājumi ir tehniski ekonomiski pamatoti.”