HomeVincents arhitektu vizīte "gmp" birojā Hamburgā
 
Vincents arhitektu vizīte "gmp" birojā Hamburgā
14.03.2016

Martā Vincents arhitektu komanda kārtējā vizītē apmeklēja Hamburgu un ilggadīgos sadarbības partnerus arhitektu birojā „Architekten von Gerkan, Marg und Partner”, lai īpaši detalizēti apskatītu viņu realizētos objektus Hamburgā, apmainītos ar pieredzi un pārrunātu kopīgo projektu turpmāko attīstību.

Hamburgas pilsēta ar tās daudzajiem pēdējās desmitgadēs attīstītajiem projektiem un augsto arhitektonisko detaļu kultūru ir „gmp” biroja galvenā mājvieta. Par organisku Hamburgas centra daļu ir kļuvuši arī vairāki desmiti profesora Meinharda fon Gerkāna un biroja gmp projektētie nami, tilti un pat pilsētas kvartāli. Tika apspriests arī pasaules mērogā unikālais projekts - Hafen city, kas reģenerē kādreizējo tirdzniecības ostas teritoriju 2,2 km2 platībā, attīstot esošo pilsētu un piemērojot to 21. gadsimta pragmatiskajām nepieciešamībām.

Vizītes laikā profesors Meinhards fon Gerkāns Vincents arhitektu komandai personīgi izrādīja savu biroju Elbas upes krastā, kur top vērienīgie projekti Vācijai, Ķīnai, Vjetnamai, Brazīlijai un citām pasaules valstīm. Blakus „gmp” birojam atrodas arī viens no viņa jaunākajiem projektiem – izstāžu paviljons, kas tika atklāts pagājušā vasarā ar izstādi „Domu līnijas”.

Ar īpašu lepnumu profesors Meinharda fon Gerkāns izrādīja paša dibināto AAC akadēmiju, kas darbojas kā arhitektu papildus izglītības iestāde īpašu atlasi izturējušiem studentiem no visas pasaules. Ar akadēmijas pārstāvjiem tika apspriesti sadarbības modeļi starp akadēmiju un Latvijas profesionālās izglītības iestādēm.

 

Profesors Meinhards fon Gerkāns atzīmēja, ka ar Latviju un sadarbības partneriem Vincentā viņam ir īpašas saites, kas emocionāli dod vēl lielāku piepildījumu, kā mērogā milzīgie projekti Ķīnā un citās pasaules valstīs. Gerkāns ir nolēmis atsaukties arī Latvijas kultūras ministres Daces Melbārdes personiskajam ielūgumam iesaistei kultūras pasākumu programmā Latvijas simtgades svinību ietvaros.