HomePublikācija par Bankas M2M Europe interjera rekonstrukcijas projektu
 
Publikācija par Bankas M2M Europe interjera rekonstrukcijas projektu
17.03.2016

Jaunākajā žurnālā Latvijas Architektūra publicēts plašs apraksts par Vincents Arhitektu realizēto Bankas M2M Europe biroja rekonstrukcijas un interjera projektu vēsturiskā ēkā Antonijas ielā 3.

Rekonstrukcijas koncepcijas pamatā bija ideja – 21.gadsimta Eiropas līmeņa „boutique” stila privātā banka, kas arhitektoniski veidota kā jauna iekštelpu struktūra vēsturiskās ēkas iekšienē. Galvenais iedvesmas avots bija 16.gs. renesanses laika Itālija, kas iemieso gan greznību un pārticību, gan inteliģences, zinātnes mākslas un literatūras uzplaukuma klātbūtni. 

Interjerā modernās un funkcionālās detaļas apvienojas un saplūst ar klasiskajām vērtībām, atspoguļojot nezūdošas vērtības un elegantu greznību.

Respektējot ēkas arhitektūru, izvēlētas mūsdienīgas replikas par renesanses laika Venēciju, kombinējot tās ar eklektismam raksturīgu paņēmienu. Uzsvars likts uz dabīgiem, izteiksmīgiem materiāliem apdarēs, bagātīgām tekstilijām, komfortu un individualitāti, kas atspoguļojas pazīstamu dizaineru radītajās mēbelēs un dizaina lietās.

 

Publikācija lasāma šeit >>