HomeRTU Arhitektūras fakultāte saņem grāmatu dāvinājumu no Vincenta un gmp
 
RTU Arhitektūras fakultāte saņem grāmatu dāvinājumu no Vincenta un gmp
11.01.2016

8.janvārī Vincents Arhitektūra kā ilggadīgi prof. Meinharda fon Gerkāna sadarbības partneri un izstādes „Domu līnijas” līdzorganizatori RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātei dāvināja vairākas grāmatas par prof. Meinharda fon Gerkāna daiļradi.

Fakultātes metodiskās bibliotēkas krājums ir papildināts ar trijām grāmatām par izcilā meistara dzīvi un veikumu: "Meinhard von Gerkan : Vielfalt in der Einheit", "Meinhard von Gerkan : Biografie in Bauten 1965–2015" un "Aus freier Hand : Meinhard von Gerkan : 50 Jahre Architektur in Zeichnungen und Skizzen. Katalog zur Ausstellung". 

Arhitektūras vēstures un teorijas katedras vadītājs Dr. habil. arch. Jānis Krastiņš, pieņemot dāvinājumu, uzsvēra, ka grāmatas un arī izstādes apmeklējums APF studentiem ir vērtīgs pedagoģiski didaktisks materiāls. Profesors atzina, ka izstāde „Domu līnijas. Meinhards fon Gerkāns – 50 arhitektūras gadi skicēs un zīmējumos.” ir, viņaprāt, visoriģinālākā arhitektūras darbu personālizstāde, kas demonstrē kā arhitekta doma iegūst vizuālu tēlu brīvrokas skicē.

„Šodienas datorizācijas laikmetā ir grūti pārliecināt studentus lietot skicēšanu. Datorprogramma ir projekta izpildes, bet ne domāšanas instruments. Pamatdoma rodas citā mērogā nekā datorprogramma, un tieši ar roku vilktas skices līnijas ļauj rasties inovatīvai un mākslinieciski izteiksmīgai arhitektūrai. Piemērs, ko rāda tāda mēroga autoritāte kā prof. Meinhards fon Gerkāns, iedvesmos arhitektūras studentus radošam darbam,” uzsvēra profesors Jānis Krastiņš.